Leírás
A Chili Ancho a mexikói konyhában egyik leggyakrabban használt szárított chilipaprika. A Pasilla és a Guajillo chilipaprikával együtt Mexikóban a híres “szentháromsághoz” tartozik. Ez a szárított paprika szív alakú, körülbelül 3″ széles és 4″ hosszú, és hegyesre szűkül. Színük a sötétvöröses-barnától a feketéig terjed, textúrájuk ráncos. Az ideális Ancho paprikáknak hajlékonynak, törésmentesnek és aromásnak kell lennie, ízének kissé aszalt szilvára kell emlékeztetnie.
Scoville skála: 1000 – 2500 SHU
Az Ancho paprika az autentikus mexikói konyha egyik alap chilije. Fontos összetevője a vörös chilis ételeknek, a tamalesnek, számos mole-nak, enchilada-nak, salsának, leveseknek és minden olyan szósznak, amelynek enyhe fűszerességre van szüksége. Közvetlenül hozzáadhatodőket a receptekhez – szeletelve, kockára vágva vagy pürésítve. Az egész szárított hüvelyeket ledarálhatod egy turmixgépben (magokkal vagy anélkül, ízléstől és fűszerességtől függően), vagy helyette használhatod a népszerű zúzott Ancho Chili vagy 250g chili krémünket. Ha autentikus mexikói ízt szeretnél adni az ételnek, használj egész Ancho chilit az optimális íz érdekében.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.