Leírás
Az Achiote-t Dél-Mexikóban (Yucatan) és Karib-térségben használják. Már a maja időkből ismert. Alapfűszer a klasszikus mexikói Cochinita Pibil (pácolt és lassan főtt sertéshús) elkészítéséhez. Elkészítési mód: narancs vagy lime levében elkeverve (fél literben 100g Achiote krém), fahéjjal, fokhagymával, köménymaggal, néhány szegfűszeggel, oregánóval és chilivel összepürésítjük, hogy egy sűrű folyadékot kapjunk, amellyel meglocsoljuk a sertéshúst (lapocka), megsózzuk és alacsony hőfokon, hosszan sütjük. Savanyított lilahagymával kiváló betét tacoban.
Tazcalate ital: Egy csokoládéital, amely pirított kukorica, csokoládé, őrölt fenyőmag, achiote, vanília és cukor keverékéből készül. A forró ital elkészítéséhez a hozzávalókat tejhez adjuk és felmelegítjük. Hideg italhoz az összetevőket hideg vízben keverjük össze, és jégkockákkal fogyasztjuk.
Achiote krém összetevők: annato magok (achiote), fűszerek, jódozott só, ecet, citromsav és 0,1% kálium-szorbát mint tartósítószer.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.